Ebelin professional četka za piling i masažu lica

Vjerovatno ste do sada bar jednom čuli, možda čak i poželjeli Clarisonicovu četku za čišćenje lica koja je jedan od najcjenjenijih, ali i najskupljih alata za njegu lica ( čitaj : ispod 200,-KM ništa! ). I ja sam jedna od onih koji žude za njom, no realno, od kud jednoj studentici toliki novac za šta, rotirajuću četku za lice čisto jer su joj dosadile stalne muke s odumrlim stanicama kože? Ma da ipak, bila sam u mogućnosti da nađem nešto što će mi koliko-toliko zadovoljiti potrebe.

Riječ je o EBELIN PROFESSIONAL četki za piling i masažu lica.


No prije nego li počnem o karakteristikama ove alatke, želim da vam skrenem pažnju na jednostavno, ali savršeno dizajnirano pakovanje u kom se nalazi. Iako se radi o običnoj ''plastičnoj vrećici s zatvaračem'', ona je zapravo namijenjena odlaganju četke i nakon korištenja, čuvajući je od spoljnih uticaja.


Sama četka je napravljena od rozog silikona. Na većem dijelu četke su raspoređene male niti namjenjene skidanju mrtvih stanica s kože, dok se na ostatku nalazi dio namjenjen za masažu lica.


Praktična je za upotrebu, kao što možete primjetiti na idućoj fotografiji.


Cijena ovog proizvoda je oko 3,- KM i može se pronaći u svim DM-ovim prodavaonicama.


Da li djeluje?

I dalje mi se sviđa misao o posjedovanju Clarisonica, ali mogu reći da je ova mala četka zauzela dio moga srca. Odlično obavlja posao.
Nanj je potrebno nanijeti sredstvo za čišćenje lica i obaviti blagi piling. Koža ostaje glatka. Čak je pogodna i za druge dijelove tijela poput nogu, koje se znaju kao lude perutati. Uspiješno odstranjuje sve mrtve stanice na putu. Što se dijela za masažu tiče dobar je za raspoređivanje maski na lice u slučaju da ne želite zaprljati prstiće.
Također sam primjetila da je šminkoljupci koriste za čišćenje četkica za šminku. Ma da je nisam koristila na taj način, ipak bih rekla da joj ta funckija sliši s obzirom da je pri čišćenju četkica potrebno koristiti odabrane alatke radi prevencije od uništavanja.

Pozitivno :
- Cijena
- Dobro obavlja posao
- Lahko prenosive veličine

Negativno :
Nisam primjetila nikakve negativne osobine ovog proizvoda. Savršeno obavlja posao za koji je namijenjen i nemam zamjerki.

Finalna ocjena : 5 /5

Ponovna kupovina? Svakako!




4 comments:

  1. Iako sam čitala dobre recenzije o ovom proizvodu, pa čak i da ga neke djevojke koriste za pranje manjih četkica, nekako me nije psoebno privlačio, ali neću propasti za 3 KM, pa bih ga mogla i isprobati :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Svaki put ga u DM-u uzmem,malo odmjerkam i vratim.Ni sama ne znam zasto,ali eto,nekako mi se cini kao da je grub.Mada definitivno bi ga mogla isprobati...Iduci ulazak u DM i kupujem ga!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao ne, napravljen je od mehke gume i sasvim je prijatan na koži. Nećeš se pokajati! xx

      Izbriši

Sav sadržaj objavljen na ShakeThatBeauty blogu je zaštićen prema zakonu o autorskom i srodnom pravu. Pokreće Blogger.