Essence olovke za usne [sve nijanse]

 Vjerovatno ste do sada čuli hvalospijeve Essence olovaka za usne koje kvalitetom, nijansama i cijenom i više nego očaravaju. Kako i većini vas, i meni se desila ljubav na ''prvu olovku'' i jednostavno sam ih morala imati sve. Toliko o samokontroli. :D


O razlici između starih i novih Essence olovaka :

Međutim, nije sve šareno kao što izgleda. Nedavno je Essence povukao stare olovke iz prodaje, plasirajući gotovo pa identične s malom promjenom u ambalaži. Bar se tako na pogled činilo. Ispostavilo se da su promjenili formulu ovih olovaka, te su ove nove prilično tvrđe. Osim toga su promjenu zvršili i na staroj Satin mauve olovci i zamjenili je hladnijom nijansom smeđe. Shame on you, Essence!

Olovke sa srebrnim čepom su stare, dok su s obojenim nove.*
Cijena olovaka je 2,15 KM i možete ih pronaći u svim drogerijama opremljenim s Essence stalkom.


Kao što vidite, polovina olovaka koje se nalaze u mom posjedu su nove, dok je druga polovina starih. Od srca vam predlažem da, u slučaju da negdje naiđete na staru, da je odmah kupite. Nove olovke su mnogo tvrđe i teže za stavljati. Pretpostavljam da su time htjeli uticati na trajnost olovaka, međutim ona se svejedno ne razlikuje od prethodne formule. Olovke mogu stojati na usnama umjesto ruža i preko tri sata bez popravljanja u slučaju da ne planirate jesti janjetinu, bureke itd. Doduše, koji karmin ili olovka može izdržati tradicionalnu bosansku hranu? :)

Nijanse su potpuno matt, bez ikakvih dodatnih šimera, glimera, glitera itd.

Swatchala sam ih na ruci :

Summa summarum 
Pozitivno :
- Cijena
- Raznolikost nijansi
- Ne zauzima mnogo prostora i može se čak nositi i u novčaniku
- Matt nijanse
- Trajnost
- Lako nanošenje kod starih nijansi

Negativno :
- Tvrda formula i teže nanošenje kod novih nijansi
- Gubljenje proizvoda pri oštrenju olovke
- Olovke nisu zaštićene od otvaranja u drogeriji

Finalna ocjena : 5/5, opraštam im promjene.

Ponovna kupovina? Pššt, ali od kako sam skupila sve nijanse, jedva čekam da potrošim neku od njih kako bi sebi mogla kupiti novu. 


Da li su i vama drage koliko i meni? Posjedujete li i jednu nijansu? Pišite mi o tome u komentarima!

P.S. - Na www.essence.eu su prije nekog vremena najavili dolazak novih olovaka s mehanizmom za odvrtanje i u BiH. Međutim tome ima preko mjesec dana i stvari još uvijek nisu postavljene na police. Da li je to samo do prodajnog mjesta u mom gradu, ili je i kod vas isti slučaj? 

12 comments:

  1. Imam par nijansi starih i dobre su mi. Nove nisam kupovala. Što se tiče tih sa mehanizmom na odvrtanje te izgleda neće ni dolaziti kod nas u BiH :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Od srca se nadam da hoće jer je su trica i šestica ukrale moje srce. :D

      Izbriši
  2. Meni se baš nove više sviđaju. To što su tvrđe je bolje jer se mogu precizno nanijeti i dulje traju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. S obzirom da njima ispunjavam cijele usne, lakše mi je s starom formulom jer ljepše klize po usnama. :) A što se trajnosti tiče, pa i nisam baš neke drastične razlike primjetila između starih i novih.

      Izbriši
  3. Nisu ni kod mene došle nove u drogerije, ali sam kupila dvije u Austriji prije mjesec-dva i odlične su, mekane i fine za nanošenje. Prije nekoliko dana sam kupila Soft Berry jer sam staru potrošila, i primijetila sam da su im mijenjali formulu :/ šteta baš :/ srećom, Satin Mauve imam u rezervi, a i imam Satin Mauve u toj verziji sa mehanizmom na odvrtanje i nijansa je ista kao kod starih olovaka. Da te obradujem malo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ubijaš me ženo draga! Čak sam bila i dogovorila s kolegicom da mi iz Slo donese par primjeraka, no kako sam čula da će doći i kod nas rekla sam joj da se ne zamara i da uživa u ostatku odmora. Kolegica sad došla kući, ekskurzije prošle, niko ne planira naskoro u inostranstvo jer počinju predavanja...a Emina još uvijek nije zgrabila olovke. :( P.S. ako me sreća posluži, prvo kupujem tu najsličniju staroj satin mauve. I mene je očarala kao i većinu. :)

      Izbriši
  4. Prelepe su boje i kvalitet :) nervira me to sto nisu zasticene od otvaranja pa svako moze da ih pipa i proba :( pa stavite testere za sve proizvode a ostale zatvorite -.-

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Također! Ali s obzirom na prejeftinu cijenu i ne očekujem ništa više, ma da bi odlično bilo da bar po jedan primjerak izdvoje kao tester.

      Izbriši
  5. Imam gotovo sve nijanse starih olovaka i jako sam zadovoljna njima:) nove nisam kupovala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se dopadaju! Inače,ja sam jedna od onih što kad s drugaricama ide u shopping nagovara i preporučuje koje nijanse da si jedna od njih kupi. :)

      Izbriši
  6. Hahah ista sam, sve im oprostim jer su jednostavno super. I od mene ocjena 5/5!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Tople preporuke i od nas :) Zaista su 5/5 :) Odličan post :)

    OdgovoriIzbriši

Sav sadržaj objavljen na ShakeThatBeauty blogu je zaštićen prema zakonu o autorskom i srodnom pravu. Pokreće Blogger.