Essence Stay all day puder u kamenu


Odlične vijesti! Neko prošao, neko pao, no bitna je vijest da su ispiti konačno gotovi! Zapostavljala sam ovaj svoj mali dio interneta upravo radi tog razloga, no konačno mu se mogu posvetiti u potpunosti. Već imam par recenzija na umu i nadam se da nećete biti ni malo razočarani odabirom.

Jedna od tih recenzija je Essence-ov stay all day puder u kamenu kojeg sam nedavno uhvatila u CM-u za nevjerovatne 2KM i još nešto feninga. Zapravo htjedoh uzeti sve i jedan ovaj puderčić kojeg trenutno imaju jer, ko još nudi puder po toj cijeni haha, no nisam. Nit vjerujem da bi ukućani bili pretjerano obradovani, nit bi bilo fer prema ostalim šminkoljupcima. Mislim na vas i pri šopingu, da znate! I od srca se nadam da ste uspjele ugrabiti sebi primjerak, jer se ispostavilo da je prilično dobar. 
Više u nastavku. :)


Prvi dojam mi je bio : ''Wtf, gdje je spužvica? Kako oni misle da ću ja to nanositi?''. Priznajmo, mnogo je praktičnije kada ona dođe priložena uz proizvod nego kad moraš tražiti po starim ambalažama ili kupovati po drogerijama. No, hajd, pređoh preko toga dok si reko' keks. Ni prvi ni zadni s tom osobinom.

Što se tiče same ambalaže, kvalitet nije značajan, no nije ni mizerne kvalitete kao kod pojedinih proizvoda. Rekla bih da se radi o plastici neke srednje kvalitete.

Klik koji se čuje pri zatvaranju osigurava da se puder neće sam od sebe otvoriti. I doista nisam imala problema s tim do sada kod ovog proizvoda. Onako kako ga ubacim u torbicu, takvog ga i pronađem. Eventualno na dnu tašnice nakon što sam sav sadržaj sručila na stol, no nije li to način na koji sve naše torbice djeluju? :)


Tekstura pudera je baršunasta. 

Ono što mi se itekako dojmalo jeste s kojom lahkoćom ovaj puder mattira bez da izgleda kao da me je neko posuo lopatom pudera. Ne ističe suhe dijelove, nit posebno naglašava borice i porice. Jedino jesam primjetila da mi se nakon dužeg vremena malo istakne na čelu, ali moram uzeti u obzir da sam po prirodi smijalica kojoj se u toku sat vremena ekspresija lica promijeni rekla bih bar stotinjak puta. 


Što se raspona nijansi tiče, on i nije naročit, bar ne na našem tržištu. Priloženo je tek četiri veoma svijetle nijanse između kojih je razlika gotovo pa i neprimjetna. 
U mom slučaju je riječ o nijansi 15

Trajnost je otprilike dva sata prije nego li masnoće s lice pronađu svoj put na površinu. I to je sasvim u redu. Nekako sam skeptična prema puderima koji cijeli dan bez popravke drže mattirano lice. Pa čovječe, koliko je to dobro za kožu? Nit diše, nit šta... 
Prekrivanje je srednje. Divno ujednači ten, ali nerealno je očekivati od kamenog pudera da neprimjetno prekriva sve ostale nedostatke.

Konačni utisci :
Pozitivno :
-Cijena, svoj primjerak sam platila oko 2KM, no u slučaju da niste te sreće, redovna cijena mu je oko 7KM
-Količina, 9g
-Savršeno ujednačava ten
-Jednostavna ambalaža
-Neutralan miris
-Uspiješno mattira kožu

Negativno :
-Zanemarljiv raspon dostupnih nijansi
-Nedostatak aplikatora

Finalna ocjena : 4,5 / 5. Prilično sam zadovoljna. :)

Ponovna kupovina? Svakako.

Koji mi puder u kamenu vi preporučujete? xx

8 comments:

  1. Odlicna recenzija! I sama sam ovih dana posjecivala CM pa sam naletila na mnostvo njihovih proizvoda koji su svi bili oko 2 km :)

    Pratim te na G+ :)

    mystylishcorner.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako kvalitetan blog!
    Zaprati me ako želiš :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zahvaljujem od srca na komentaru, no još radim na blogu i smatram da nisam ni do koljena pojedinim blogerkama. No bez muke nema nauke, je li? :) Trudim se da napredujem. Xx

      Izbriši
  3. Ma obzirom na cijenu, mislim da se svakako isplati.
    Ja sam godinama vjerna Rimmelovom stay matte kamenom puderu, ali sigurno da sam i ja ulovila ovaj po cijeni od 2, 00 KM , našao bi se i u mojoj kolekciji.
    Super post kolegice. ☺

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rimmel ne razočarava kvalitetom svakako. I hvala ti mnogo na lijepom komentaru. :)

      Izbriši
  4. Odlican post! Nisam do sada probala ovaj puder no moram ga pogledati cim odem u cm :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trči dok se još nisu rasprodali! Velika preporuka od mene! :)

      Izbriši

Sav sadržaj objavljen na ShakeThatBeauty blogu je zaštićen prema zakonu o autorskom i srodnom pravu. Pokreće Blogger.