Tahirović melem za sinuse i bronhitis


Iako sam posvećena dekorativnoj kozmetici i u većini slučajeva je upravo i reprezentujem na svom blogu, ovaj put sam odlučila naglasak staviti na nešto drugo. Riječ je o melemu za sinuse i bronhitis od kompanije Tahirović, za koju ste vjerovatno već čuli.

U slučaju da niste, prilažem vam iduće : 
''JASAL D.O.O domaća firma, sa sjedištem u Sarajevu, daleko poznatija pod brendom ” Tahirović ” osnovana je 2006. godine. Osnivači su bračni par, Sanela i Jasmin Tahirović. Firma je dobila naziv po inicijalima porodičnih imena (Jasmin,Sanela, Aldan). 
Proizvodi Tahirović su od 2003. godine bili plasirani u lancu biljnih apoteka Tahirović, da bi se na inicijativu naših kupaca i poslovnih partnera postepeno proširili na prostor cijele Bosne i Hercegovine. Firma Jasal se bavi proizvodnjom preparata od ljekovitog bilja i meda. Također pravljenjem i izdavanjem farmaceutskih preparata, kao i pakovanjem i distribucijom na prostor Bosne i Hercegovine
Prije svega ljubav prema prirodiživotno i radno iskustvo, edukacija, zatim i profesionalno usavršavanje bili su siguran put ka ostvarenju sna da priroda bude centar našeg zanimanja. Osjetiti prirodu znači uspostaviti duhovni kontakt sa njom. Kada to uradimo, možemo reći da smo započeli proces unapređenja zdravlja. Spoj prirodnih ljepota naše zemlje, ekoloških čistih i očuvanih predjela kao i vrlo duga i bogata tradicija upotrebe ljekovitog bilja u narodnoj medicini stvorili su veliku paletu proizvoda obogaćenu vrhunskim kvalitetom i dizajnom, na opće zadovoljstvo mnoštva naših kupaca i poslovnih partnera.
Danas Jasal, bilježi brojne poslovne uspjehe na bosansko-hercegovačkom tržištu, što dokazuje dugi niz godina pozitivnih poslovanja. Naravno, sve to uz stručan kadar, dominantnog farmaceutskog profila. Firma trenutno broji 9. uposlenika, a planirano je upošljavanje novih stručnih kadrova.''
Melem sam otkrila još jesenjas. Kako je vrijeme u nevjerovatnim rasponima variralo od toplog ka hladnom, isto tako su i moji sinusi sa promjenama patili.
Provodila sam nesane noći zbog nemogućnosti da dišem kroz nos, kao i trpila nevjerovatne glavobolje, uzrokovane upalom sinusa, naravno. I naiđoh na ovo malo čudo.


Tahirović je od tad još bio na dobrom glasu, no ja se još nisam susretala s njihovim proizvodima. Pa reko hajd, da pokušam. 
U roku od trodnevne primjene ovo malo čudo je itekako djelovalo.


Kao i uvijek, počet ću od ambalaže. Napravljena je od kvalitetne plastike, tako dizajnirane da ste u mogućnosti da potrošite sav melem, bez da u kutevima ostane šta. 
Ipak, nemojte da vas plastična kutijica zavara. Iako je naizgled prilično velika, dno joj je mnogo više postavljeno nego li to liči. No kako su male količine melema potrebne pri tretmanu, nije nešto što se da zamjeriti.


Tekstura je gusta, masna i žućkaste je boje. No šta i drugo da očekujete od tipičnog melema.
Ono što nije tipično kod ovog melema jeste miris. Jak miris eukaliptusa, gotovo pa zagušujuć. Kako nisam mogla udisati na nos, to svojstvo nisam isprva ni osjetila, no tek sad primjećujem koliko se ono zapravo ističe. 


Koristi se kod akutnih i kroničnih oboljenja sinusa tj. sinusitisa, prehlade, začepljenja nosa, bronhitisa i kašlja, a nanosi se oko tri puta dnevno na T zonu i na prsa za bronhitis, ali se također može i topiti i koristiti za inhalaciju, kako je navedeno na ambalaži.

Svoj primjerak možete nabaviti u apotekama i drogerijama opremljenim s Tahirović kozmetikom. Ja sam svoj kupila u CM-u za nekih 10KM.

Ukoliko i vi imate problema sa sinusima, znate vjerovatno o kakvim mukama pričam. I zato od srca preporučujem ovaj proizvod jer mi je itekao pomogao. Besane noći i bolovi su bili zaboravljeni.

Kako ne smatram da ovaj proizvod ima negativnih osobina, nabrojat ću samo pozitivne :
- Cijena, 10KM. Preparati za sinuse znaju imati enormne cijene, a ova je itekako prihvatljiva s obzirom na kvalitetu samog proizvoda.
- Količina, 50g. Iako pojedinima možda zvuči kao mala količina, uzmite u obzir koliko proizvoda ćete da koristite pri jednoj primjeni. Veoma malo. Tako da je ovo jedan od proizvoda koje zaigurno možete imati bar godinu dana u vašim kućnim apotekama.
- Trajnost , 24 mjeseca od otvaranja, pri pravilnom čuvanju naravno.
- Učinkovitost. Sama činjenica da sam odlučila podijeliti svoju oduševljenost ovim proizvodom govori o tome koliko je dobar. Ako imate problema s disanjem, ne ustručavajte se koristiti ga.
- Sastojci. Potpuno organski materijali su korišteni pri izradnji.

Finalna ocjena : 5 / 5

Ponovna kupovina? Uvijek.

S kojim ste se Vi Tahirović proizvodima susretali i kakve su Vaše impresije? 
Pišite mi.

7 comments:

  1. Nikada nisam cula za ove proizvode. Da li znas koje jos imaju u ponudi? Cine mi se jako kvalitetni, uvijek cu podrzati domacu proizvodnju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Također :)
      Evo našla sam ti link na kome možeš pregledati sav asortiman. Meni posebice za oko zapinu masti i melemi koji su dobri za mnogo štošta. Na ambalaži ti sve piše. Svakako provjeri u najbližem CM-u. :)
      Prilažem ti link : http://tahirovic.ba/proizvodi/
      Uživaj :) xx

      Izbriši
  2. Sjajan post♥Veoma od pomoci,iako ja neam hvala bogu problema sa tim :)
    https://ilanna07.wordpress.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Bogu, moze biti jako zeznuto. I zahvaljujem na lijepom komentaru. xx

      Izbriši
  3. U srbiji sam Cacak'cula sam od jednog prijatwlj za melem.Kaže da ga je spasilo.Kako je moguce da porucim?Ako možete da mi pomognete javite.Veliki pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  4. Smije li se melem direktno stavljati u nos

    OdgovoriIzbriši
  5. Mogu li koristiti djeca od 5 godina mazati po prsima

    OdgovoriIzbriši

Sav sadržaj objavljen na ShakeThatBeauty blogu je zaštićen prema zakonu o autorskom i srodnom pravu. Pokreće Blogger.