Farmasi rouge & true color ruževi + Ovnak četkica za usne - mini recenzija


Danas ću, drage moje, da vam u mini formatu pišem o Farmasi ruževima. Vjerujem da postoji velika vjerovatnoća da i same imate bar jedan primjerak u svojoj kolekciji.

Ako ste čitali neke od prethodnih objava, primjetili ste moju ljubav prema ruževima. Želim ih sve, u sve i jednoj nijansi, sve i jednog proizvođača! Oblika, mirisa... nije mi bitno. Bitno da je ruž u pitanju.
A kako je Farmasi-mania zahvatila većinu mojih drugarica, bilo je vrijeme da joj se i ja prepustim.

No, izbor nijansi... savršen je! Od koje da uopšte krenem?

I tako saznah da nude i testere. Za nekog poput mene, ovo iskustvo je najlakše opisati kao svjetlo na kraju tunela. Il' ako vam lakše pada, moglo bi se poistovjetiti i sa kupovinom onih zadnjih Levi's traperica na 70% akciji, koje vam stoje kao salivene. :)

U pitanju su Rouge ruževi, nijanse 01 i 02, te True color 05, 13 i 16.


Dolaze unutar plastične ambalaže s plastificiranim, samoljepljivim zatvaračem.
Iako je u pitanju mini recenzija i ambalaži se ne bi trebalo pridavati mnogo značaja, ne mogu da ne napomenem kako ove testere posjedujem već duže vrijeme, i niti jednom mi se nije desilo da se zatvarač sam od sebe odlijepi te time prospe sadržaj po neseseru. Kako je u pitanju proizvod od 0,25 KM mogu reći da me je to prilično impresioniralo. Većina proizvođača uopšte tome ne pridaje pažnju te kao ambalažu za testere uzima najjeftinije materijale koji se nakon kratkog perioda vremena raspadnu.
Veliki plus od mene!


Što se aplikacije tiče, za nju je neophodna kupovina odgovarajuće četkice. 
Kako nisam željela da potrošim mnogo novca za istu, odabrala sam najjeftiniju opciju. U pitanju je Ovnakova četkica za usne.
Ne mogu vam opisati svoje oduševljenje! Napravljena je od čvrstog drveta, estetski je veoma lijepa, dlake su mehke a rukovanje prilično jednostavno. Za cijenu od oko 2,- KM proizvod je fantastičan. Slobodno mogu reći da joj je prišivena cijena neprikladna jer vrijedi mnogo više!


Tekstura kod oba, Rouge i True color ruževa je sasvim kremasta.
Razliku pronalazim u mirisu. True color ruževi imaju ugodan miris vanilije, dok Rouge ruževi nemaju nikakvu specifičnu notu.
True color ruževi su međutim oni koji se lakše zadržavaju na usnama. Rouge ruževe sam morala dodatno osigurati s puderom u prahu, no i to je sasvim zanemarljiva osobina. Razlika je u par nijansi.
Trajnost im je osrednja, tri do četiri sata. Piće niti masno jelo neće preživjeti, u većini slučajeva zadržat će se samo na kutovima usana. Međutim koristeći puder u prahu preko osigurana im je dulja trajnost. Ova put piće prolazi na testu trajnosti.

Sumirani utisci :

Pozitivno : 
- Cijena, promjeniva iz mjeseca u mjesec, u zavisnosti od kataloške ponude. Rednovna cijena Rougea je 9,90 KM, dok je True colorova 9,- KM. Međutim jako često ih možete naći po cijeni od 5 - 6 KM što je i više nego prihvatljivo. Ako ste više zainteresovani za testere, oni se mogu naći po cijeni od 0,25KM i možete pronaći više odgovarajućih nijansi od ovih koje sam vam ja prikazala.
- Količina. Nigdje nije navedeno koja se količina nalazi u testerima, no ona je dovoljna za barem dvadeset aplikacija. Dok pri kupovini originalnog proizvoda dobijate 4g.
- Tekstura. Divno razmaziva i kremasta.
- Miris. Ova osobina se odnosi isključivo na True color ruževe.
- Odabir nijansi pri kupovini originalnog proizvoda.

*prikaz dostupnih nijansi, preuzeto iz aktuelnog Farmasi kataloga

Negativno :
- Odabir nijansi pri kupovini testera je prilično ograničen i postoji velika vjerovatnoća da nećete moći pronaći tester željene nijanse.
- Trajnost im i nije jačina.
- Rouge ruževe treba osigurati puderom u kamenu, jer se lako slijevaju s usana
- Dostupni su isključivo preko kataloške prodaje

Finalna ocjena : True coloru dodjeljujem 4/5, dok Rougeu 3/5

Ponovna kupovina? Zadivljujući broj nijansi me navodi da kažem da! 


Koje ste vi Farmasijeve proizvode probali i kako vam se dojmaju? Pišite mi!

8 comments:

  1. ja imam jedan Farmasi karmin ali ga ne koristim toliko cesto da bi dala neke pohvale ili kritike ali u tom periodu dok sam ga koristila zamjerila sam samo na dugotrajnosti..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nažalost,da. No i ne smeta toliko ako idem na par sati u grad, ali ako se planiram većinu dana zadržati...e pa tu već nastaje problem

      Izbriši
  2. Imam TC u nijansi 13 i to je jedan od rijetkih skoro potrosenih ruzeva u mojoj kolekciji...Nosiva nijansa...Mada ja vise volim mat finiš jer ne moram stalno razmisljati o popravcima ruza :D
    A nisam uopce znala da Farmasi ima testere :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mora da je riječ o nekoj blagoj pink, bar sudeći po uzorcima iz kataloga. Ja sam ipak osoba koja nosi jarke boje, pa čak i u sred dana. Svakodnevni saputnik mi je honey berry olovka od Essencea. Moram priznati da je savršena. Ako mnogo ne jedem stoji mi i po pet sati bez popravke. :)
      Trenutno testiram ove nove Essenceove olovke pa ću još da javim utiske :)

      Izbriši
  3. Iz Farmasija imam svega 2-3 proizvoda, ruž nijedan. Nadam se da ce se neko meni blizak uskoro poceti baviti prodajom ove kozmetike pa da i ja imam nesto vise :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma zasigurno možeš naći nekoga. Pa bar zbavi testere pa da možemo podijeliti utiske. :)

      Izbriši
  4. Četkicu sam i ja nedavno kupila, pa onda još jednu, pa još jednu, pa još jednu. :D mada ih koristim u različite svrhe :D


    a Farmasi ruž imam jedan, ne znam koja linija je u pitanju, ali ga volim radi nijanse koja je baš crvena, ni tamno ni svijetlo ni da je pomalo crveno-pink nego crvena i prezivi sve na mojim usnama sa ili bez podloge.

    Ima Farmasi zaista super proizvoda sto se tice dekorative. :D

    OdgovoriIzbriši

Sav sadržaj objavljen na ShakeThatBeauty blogu je zaštićen prema zakonu o autorskom i srodnom pravu. Pokreće Blogger.