Puzzle antibakterijski puder za lice protiv akni i bubuljica


Iako ima intergalaktičke sposobnosti, ovaj fantastični antibakterijski puder nije stigao iz svemira, već iz Leskovca u Srbiji. Čuli ste vjerovatno za Puzzle asortiman protiv akni i bubuljica. Ovaj put ću vas pokušati ubijediti u kupovinu. Pa čak i ako ste tankog džepa kako je već kraj mjeseca, ne brinite. Pozamašnu sumu za ovaj proizvod, koji zapravo i djeluje, nećete morati izdvojiti.
Pročitajte u nastavku!



Kako sam bila oduševljena antibakterijskom kremom i gelom za umivanje čiju recenziju možete pročitati klikom na ove riječi, odlučila sam da si kupim još jedan Nevenin proizvod, ovaj put puder za lice koji me je najviše zaintrigirao.


Kao i inače, počinjem od opisa ambalaže. Napravljena je od čvrste plastike s poklopcem koji se nakon zavrtanja ne mrda. Na bočici također, kao što sam vam prikazala na fotografiji iznad postoji poklopac od nešto tanje plastike s rupicama radi lakšeg doziranja. Taj poklopac nije moguće otvoriti, tako da ambalaža nije ponovo upotrebljiva.

Proizvod je jako brašnast i pri jednom istresanju iz ambalaže izlazi pozamašna količina. No ista ta količina je po mojoj procjeni sasvim dovoljna za nanošenje na lice.

Miris proizvoda je identičan kao i kod ostalog asortimana. No, kod ovog proizvoda se javlja ''kvaka''.


Nakon nekog vremena taj isti ugodni miris iščeznjuje te se umjesto njega javlja miris sličan kao kod glicerinskih krema, što je po meni prilično neugodan miris. To svojstvo me za mrvicu začuđuje jer glicerinu u sastojcima - ni traga.

Puder sam koristila i kao fiksator tečnog pudera na licu. Mogu reći da odlično obavlja tu funkciju, no ponovo - miris koji se naknadno javlja me je odbio.


Kako sam odmah na početku nahvalila učinkovitost, mislim da je vrijeme i da vam je opravdam.
Naime, znate onaj osjećaj kada bubuljica samo što nije izišla na površinu gdje će se zadržati jedno tri do četiri dana dok doista ne bude spremna za istiskivanje?
Eh, ovo malo čudo je učinilo da bubuljica prođe sve te faze preko noći! Ujutru je već bila gotovo pa nestala.
A male bubuljice? Njih kao da moja mješovita koža nikad nije ni imala.

Nakon sam ga isprala i nahranila kožu hidratantnom kremom jer je bila lagano isušena.
To je kako smo ja i moje lice doživjeli ovaj puder.

No, par sedmica nakon je drugarica bila kod mene i žalila se na masnoću na licu i bubuljice, i ja sam joj ponudila da proba puder dok je tu.
Njoj nije pasao. U roku od 15 minuta ga je morala skinuti sa lica jer joj se koža pretjerano zatezala i isušivala. Potom je stavila pozamašnu količinu hidratantne kreme, no osjećala je zatezanje i određeno vrijeme nakon.

Htjela sam da naglasim i njen doživljaj jer, iako ima masnu kožu, njoj puder nije pasao. No također moram istaknuti i kako ona nije od osoba poput mene, da se neprestano ''licka'' kremicama i pilinzima, pa bih ja preporučila da prije korištenja imate nahranjeno lice kako biste izbjegli moguće neugodnosti.


Kao i uvijek, slijede sumirani utisci :

Pozitivno : 
- Cijena, oko 5,- KM
- Količina, 30g
- Čvrsta ambalaža
- Učinkovitost

Negativno :
- Neugodni miris, koji se pojavljuje nakon određenog vremena
- Zatezanje i peckanje, u slučaju da vaša koža nije dovoljno nahranjena

Finalna ocjena : 4 / 5

Ponovna kupovina? Može.

Koji ste vi Puzzle proizvod koristili te kako je on djelovao na vašu kožu? 
Koju recenziju priželjkujete? Pišite mi! xx

8 comments:

  1. Ja koristim losion i kremu Puzzle.Meni su odlicni! Mada u poslednje vreme mi ne pomazu,mislim da je problem to sto mi je koza zasitila proizvoda,jer ga koristim vec 4 godina haha.Odlicna rezencija,sve si lepo objasnila! :)
    Ako zelis pogledaj moj blog i postani clan,javi da uzvratim<3
    http://happinessalwaysbringsbeauty.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prilično moguće. A i ako imaš manje nepravilnosti na licu, postoji mogućnost da su hormoni ili nepravilna ishrana u pitanju, čak i dehidracija, a to nije nešto što iti jedan kozmetički proizvod može riješiti.
      Drago m ije što ti se dopada način na koji recenziram.
      Svakako ću kliknuti na tvoj blog. Lijepi pozdravi!

      Izbriši
    2. Koristio sam Stepin puder još prije 90-ih. Morate upozoriti korisnike da ne prekrivaju cijelo lice puderom već samo bubuljicu. Ako ga djevojke koriste kao dnevni puder da sakriju nedostatke na koži, samo će pogoršati stanje, jer ako bubuljica pukne, puder uđe u otvor na koži i ostane ožiljak, garantirano. inače, koža ispod njega"ne diše", i treba biti oprezan. Znači, samo na bubuljicu koja još nije otvorena, a ne s tim puderom krpati, nakon što bubuljicu iscijedite. Lp.

      Izbriši
  2. Puzzle gel za umivanje korsitim samo, u pubertetu sam i prezadovoljan sam ! sutra uzimam losion i kremu !

    OdgovoriIzbriši
  3. Mozes li da objasnis kako se koristi tacno ovaj puder posto nisam shvatila?

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovaj puder se ne koristi kao fiksator tečnog pudera, nikako, to mu nije namena, jer u sastavu ima aktivne supstance u borbi protiv bubuljica i akni.
    Drugo, miris koji osećaš je sumpor, ne glicerin. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ostali dodatci Puzzle mi nisu pasali licu , ali puder mi super odgovara. Miris pudera nakon nekoliko postaje neugodan .Koristim ga samo sedmicu i extra mi pomaže,smanjio je crvenilo na licu od akni.Obzirom da je veoma jeftin i da ga svi mogu priustiti imate ga u Bingo samo oko 2.90KM.Svakome bi preporucila.

    OdgovoriIzbriši

Sav sadržaj objavljen na ShakeThatBeauty blogu je zaštićen prema zakonu o autorskom i srodnom pravu. Pokreće Blogger.