Syoss oleo intense farba za kosu, nijansa 6-76 topla bakrena, te savjeti za početnike s farbanjem kose

Pozz!
Kako sam vam već napomenula na mom instagram profilu, nema ništa ljepše od friško ofarbane kose. Kako se ja već treći put farbam farbama iz oleo intense asortimana, konačno sam spremna za sumiranje utisaka. Prethodno sam pričala sa par kolegica, i ispostavilo se da se nekolicina njih sama susrela s ovom farbom. Utisci su im bili prilično slični mojima.


Upravo kao i svaki put, uvodni dio recenzije sadržava opis ambalaže i sadržaj unutar iste.



Prilično slično svakoj drugoj drogerijskoj farbi za kosu, i ova je lijepo upakovana u kutijicu od kvalitetnog kartona čiji najveći dio čini fotografija fantastično isfenirane djevojke s pretjerano uljepšanom nijasnom kose preko fotošopa (budimo realni). Ali, kada bi kao fotografiju postavili suštu realnost, koja je da će u većini slučajeva na prirodnu kosu razlika biti gotovo pa i neprimjetna prilikom prvog farbanja, niko ne bi ni kupovao farbe. Tako da ih opravdavam. Moraju i proizvođači boja za kosu nešto da jedu. :D

Unutar kartončića možete pronaći ovo...


...kao i uputstvo za farbanje s rukavicama koje su neophodne prilikom farbanja. Osim ako ne želite hodati s narandžastim rukama narednih par dana.


Prvenstveno, ovu farbu sam odabrala jer mi niti jedan šampon ne odgovara kao Syoss-ov, no i zato što nema amonijaka, te je dodatno obogaćen uljima. Zvučao je idealno.
Što se ulja tiče, ona su doista djelovala i moju kosu su učinila još mekšom. No problem je u tome što se kosa upravo zbog tih istih ulja mora prati svaka dva dana, treći pri korištenju suhog šampona isključivo može ostati neoprana. Isuviše maste kosu.


Za sve vas koje ste se već farbale vjerujem da ste upoznati s procedurom. No, za vas novajlije, kao što sam i ja bila unazad par mjeseci, evo kratko objašnjenje :
Bočica, namjenjena za lakšu aplikaciju farbe, će vam doći napola napunjena kremom za razvijanje boje.
Kada sam ju ja prvi put kupila, prva pomisao mi je bila ''wtf,ne opet'', jer u CM-u u kome kupujem mi se već par puta znalo desiti da unutar ambalaže ne dođe navedeni sadržaj, ili da je rok kupljenog proizvoda istekao, a da to do sad niti jedna radnica nije primjetila. Opšti haos. Pa eto, naivna ja, mislila da je i ovo takav slučaj. No, srećom, Leri i Sergej su osmislili Google. Gdje bi čovječanstvo sad bilo da se njih dvojica nikad nisu rodila? Ustvari, ne znam gdje bi čovječanstvo bilo, ali znam da ja zasigurno sad ne bih imala bakrenu boju kose.


Zgodan detalj na bočici jeste čep na odvrtanje, u kome sigurno možete čuvati ostatak smjese do narednog korištenja.

Potom u smjesu dodate njegujuću kremu za boju kose, i čvrsto promućkate sadržaj.
Nakon toga, on je spreman za nanošenje.
Držite boju na kosi 30 minuta - 45 minuta, te je potom isperite.
Kako bi se boja što bolje primila u vlas, mnoge blogerke preporučuju kako ne koristite šampon prilikom prvog ispiranja, već samo balzam koga dobijete u maloj vrećici s farbom, kojeg bih tako rado kupila i u većem izdanju jer je divan! Kosu šamponom operite par dana nakon.

Prilikom svakog pranja, kako bi se boja što duže zadržala, koristite hladnu vodu. Što se mene tiče, prema tom koraku sam bila blago skeptična, jer ko to još bre ima želju da oblijeva glavu hladnom vodom? No, istina je.


I kao i vjerovatno sve i jedan prikaz boja kose nakon farbanja, niti ovaj nije tačan.
Prirodna nijansa kose mi je negdje između srednje do tamno smeđe boje, no finalni rezultat je čak svjetiliji od prve priložene nijanse nakon farbanja.
Ni nju nisam postigla nakon prvog farbanja, nego tek nakon drugog, istom nijansom.

Zadivljujuće kod ove farbe jeste što odabrana nijansa nikako da se sapere sa kose. A sa odmicanjem vremena i češćim pranjem kose, ona je bivala još upečatljivija. Između farbanja sam ostavila čak dva i pol mjeseca vremena, a komplimenti su bivali najčešći nakon šeste- sedme sedmice od farbanja.
Što se izrasta tiče, ni on nije bio pretjerano upadljiv niti nakon drugog mjeseca.


Kako biste izbjegli bilo kakve nuspojave, prije korištenja ne zaboravite na alergenski test. Na potiljak utrljajte malo smjese i pratite reakcije kože. Ako niti nakon 48 sati nema nikakvih dešavanja, slobodno je koristite i na kosi.

Sumirani utisci :
Pozitivno :
- Cijena, 8,70 KM
- Odlična kvaliteta proizvoda
- Ambalaže proizvoda, koje su napravljene od kvalitetnih materijala
- Miris, koji nije neugodan kao kod većine farbi za kosu
- Njegujuće svojstvo, mekahnija i blistavija kosa
- Nema amonijaka
- Dugotrajnost
- Sadrži balzam za kosu koji je izvanredan!

Negativno :
- Oskudan broj dostupnih nijansi na našem tržištu. Jedna crvena, jedna narandžasta, dvije crne ako se ne varam, te par smeđih i plavih tonova koji su gotov pa isti.

Finalna ocijena : 5/5 , meni odgovara.

Ponovna kupovina? Svakako!

Da li je i vaša kosa tretirana farbama? Koju trenutno koristite?
Ako ne, da li u bliskoj budućnosti planirate promjenu nijanse kose?
Kako vam se dopada moj odabir? Šaljem puse!

5 comments:

  1. Nikada nisam farbala kosu no ova boja me toliko odusevila da sada vec uveliko razmisljam o tome :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Razmišljam o kupovini i nanošenju ove prelijepe boje,vidjet ćemo kakav će biti rezultat

    OdgovoriIzbriši
  3. Eh da si postavila bar sliku kose nakon farbanja,ovako dzaba

    OdgovoriIzbriši

Sav sadržaj objavljen na ShakeThatBeauty blogu je zaštićen prema zakonu o autorskom i srodnom pravu. Pokreće Blogger.