Maybelline Big eyes Volum' Express maskara + swatch


Masu puta sam se ubjeđivala kako svaka kupljena maskara, bez obzira na cijenu, mora i može biti korisna. No, prevarih se. Mnogo puta! Umjesto da odmah odaberem maskaru za koju se ispostavilo da dobra, više puta sam novac bacila niz rijeku.
Jedne od provjerenih maskara su Maybelline-ove. Od strane prijateljica sam čula kako im prosto ne pašu njihove, te da se pak okreću drugim brendovima, no ne i ja. Probala sam ih par, i mene su oduševile.


Ono što Maybelline Big eyes Volume express maskaru razlikuje od drugih jeste postojanje dvije četkice, jedne namjenjene za gornje trepavice, kao regularno, te jedne za donje.
Karakteristično za ovu maskaru jeste da su većinu dana trepavice upravo onakve kakve su bile na početku dana, pri prvom nanošenju, čak i pri najvećim vrućinama. Ne trusi se, tako da nećete imati problema s tim.
Ipak, ne posjeduje vodootporna svojstva, no nisam iskusila njezino razmazivanje pri blagom suzenju očiju.  Što je veliki plus, kako sam se susretala sa onima koje su se i bez prisustva vode razmazivale. Njima ne treba poticaj, jel? :D

Skidanje je već nešto komplikovanije. Ako ste stavili više slojeva, ribat ćete oči neko vrijeme. No ako su u pitanju jedan, eventualno dva, nećete imati mnogo problema.
No, bez obzira na to da li ste stavili dva, ili četiri sloja, ne ostavlja osjećaj težine. Moći ćete mlatarati trepuškama bez problema u muškom društvu, ne biste li zadobili potencijalne simpatije. :)
Sama konzistencija maskare je prilično gusta, crne boje. Miris je, za jednu maskaru, prilično ugodan. Asocira na miris suncokretovog ulja.
Kako je moto ovog bloga ''beauty on a budget'', niti cijena maskare nije naročito visoka. Za 14,- KM je možete kupiti u CM-u, DM-u, te Didacu. 


Četkica za gornje trepavice je fantastična. Pruža potrebni volumen trepavicama u samo par poteza. Na početku korištenja, kao i kod većine ostalih maskara, ne čini posao kako treba te previše proizvoda izlazi iz tube na četkici. No nakon određenog vremena, dok se malo maskare potroši, ona je idealna. Nema više grudvica.  Trepavice budu savršeno razdvojene i pune volumena.


Takvih ''problema'' s četkicom za donje trepavice nisam imala. Ona je također prilično korisna te daje donjim trepavicama potrebnu dužinu, bez da izgledaju previše teško, kako to zna biti pri korištenju regularne maskare na njima.
Često koristim ovu četkicu i na gornjim trepavicama kada želim dobiti onaj ''no make up look'' look jer ih lagano naglasi i produži. Moje trepavice su svijetle, pogotovo pri vrhovima, tako da prirodno nisu nešto posebno naglašene.


Pripremila sam vam i swatch, prije i poslije nanošenja. Tri sloja su u pitanju. Primjetite kako su trepavice lijepo odvojene i produžene?  Moje simpatije je svakako pokupila.

Kao i uvijek, na kraju sumiram utiske i dodjeljujem ocjene :
Pozitivno :
- Cijena, 14,- KM
- Dostupnost, vjerujem da je možete pronaći u svakom CM-u, DM-u i Didacu
- Ambalaža, dvije svakako veoma korisne četkice
- Ugodan miris, koji podsjeća na suncokretovo ulje
- Opravdava ime, doista produžuje trepavice
- Trajnost, na kraju dana je kao i na početku
- Ne ostavlja osjećaj težine
- Ne razmazuje se
- Ne trusi se

Negativno :
- Voljela bih da porade na estetskom izgledu ambalaže. Naljepnica koja nosi naziv maskare izbliza izgleda jeftino.

Finalna ocjena : 5/5

Ponovna kupovina? Svakako!

Koja je maskara po vama vrijedna pažnje? Pišite mi! xx

10 comments:

  1. Maybelline maskare su najbolje. Trenutno koristim Lash sensational i ona mi je odlicna.

    Charming Coco

    OdgovoriIzbriši
  2. Super recenzija! Maskara se bas cini kao pun pogodak :)

    mystylishcorner.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši
  3. Stvarno su maybelline maskare najbolje .
    Nadam se da ću i ovu probati :)
    Pogledaj moj blog :
    http://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
  4. Super ti izgleda na očima :) I ja sam trenutno na Lash Sensational, a prije nje nisam imala baš dobra iskustva s Maybelline-om.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, baš je odlična! Čujem baš mnogo o LS maskari, pogotovo od blogerki. Jedva čekam da je probam haha

      Izbriši
  5. Maskara djeluje super, ja trenutno koristim njihovu Lash Sensational koja mi je dvina. Odlične su ti slike! :D

    http://itsnina23.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši

Sav sadržaj objavljen na ShakeThatBeauty blogu je zaštićen prema zakonu o autorskom i srodnom pravu. Pokreće Blogger.