Šećerna pasta za depilaciju MagicTouch


Ahh, ljeto. Zaluženi godišnji odmor! Sunce. Dugi dani. Kratke, tople noći. Putovanja. More. Sol. Haljinice. Kupaći kostimi... i svaki komadićak tijela pod lupom. Dok muškarci samo navuku šorc kojeg su vjerovatno posjedovali i unazad tri godine i odu da uživaju u ovim danima, nama i nije toliko jednostavno. Imati gotovo podjednako dlaka na tijelu kao i oni, no morati ih SVE ukloniti prije izlaska iz kuće nije toliko jednostavno koliko zvuči.
Pogotovo kad znaš da ćeš već sutradan, eventualno dva dana nakon morati prolaziti obrijano područje opet, kako su dlačice već krenule izrastati.
I tako tri mjeseca u krug...

Mene je pomisao na to zgrozila. Nisam željela da prolazim kroz isti scenarij i ovu godinu.
Brijači mi nisu uopšte dolazili u obzir kao opcija. Urasle dlačice te ponavljanje iz dana u dan su čisto gubljenje vremena.
Trakice s voskom su prilično djelotvorne, no ako sam sretna glatka koža će se zadržati dvije sedmice. Ne više. I vosak je tako komplikovano ispati s kože...
I depilatorom sam probala. Fantastični rezultati, do mjesec dana glatke kože. No zbog tih mjesec dana glatke kože prolazite kroz najmanje pola sata pakla pri odstranjivanju dlačica. Ako nikad niste probali tim načinom, a imate nizak prag tolerancije bola, i nemojte. Vjerujte mi na riječ.

Šta dalje?

Šećerna pasta za depilaciju.




Igrom slučaja, divna Meliha, koja se već niz godina bavi izradom šećernih pasti za depilaciju, i ja smo stupile u kontakt, te dogovorile suradnju. Nedugo nakon, kao obećano, paketić je stigao.





Vjerujem da ne možete niti zamisliti moje oduševljenje prilikom primitka paketića.




Kako uopšte nikakvog iskustva s ovom vrstom depilacije nisam imala, postupak mi je isprva bio prilično otežan. Najprije sam pregrijala pastu, pa sam je bez razvlačenja stavljala na kožu. Potom sam ponovo pročitala uputstvo. Potrebno je uzeti zrno veličine omanjeg oraha te ga razvlačiti više puta dok ono ne posvijetli. Potom ga nanijeti suprotno od pravca rasta dlaka, pa ga povući u pravcu rasta brzim i kratkim potezima.
Tom metodom sam uspijela par puta da savršeno otklonim dlačice, bez potrebe ponavljanaj procesa na istom području. No međutim tri puta nakon što sam uspiješno odradila posao, četvrti put mi je pasta ostala na nozi, te je nisam bila u mogućnosti povući kako je ona već pretjerano omekšala podsticajem mojih toplih dlanova.

Kako proces otklanjanja viška s kože nije komplikovan kao kod korištenja voska, šećernu pastu možete saprati mlakom vodom bez problema.

Za vas koje niste upoznati, depilacija šećernom pastom je manje bolna kako se pasta lijepi samo za dlake, a ne i za kožu, kakav je slučaj s voskom. Također djeluje i kao piling, pa otklanja mrtve stanice kože i ostavlja je glatkom i mekahnom.
Depiliranje nije potrebno u prosjeku dvije do tri sedmice, u zavisnosti od jačine i gustine dlaka, nakon čega je potrebno ponoviti proces.

Ponavljanjem procesa dlačice će postati sve rijeđe i tanje. Odličan način kako da se prirodnim putem
riješite napasti.


(fotografija je prikaz klasičnog načina uklanjanja dlačica, te nije vlasništvo shakethatbeautyb.blogspot.com, već je preuzeta s magictouch.ba)


Kako meni od ruke nije išao klasični način upotrebe paste, pronašla sam alternativu.
Potrebno je pastu zagrijati nekih dvadesetak sekundi u mikrovalnoj, kako bi ona postala tečna.
Prije nanošenja je potrebno provjeriti da li temperatura odgovara vašoj koži, kako je ne biste opekli. Ako je isuviše toplo, ostaviti da odstoji par minuta.
Potom drvenom špatulicom nanijeti tanak sloj u smijeru suprotnom od rasta dlačica (odozdo na gore), te prekriti je bilo kakvom vrstom tkanine. Ja sam u tu svrhu koristila staru pamučnu majicu, koju svakako mogu oprati i koristiti poslije kako je pastu moguće oprati vodom.
Potom samo povući u suprotnom pravcu od nanošenja. I to je sve. Efektivno, bez mnogo uloženog truda.


Morala bih napomenuti kako je moja koža prilično osjetljiva te se nakon korištenja javilo izraženo crvenilo. No, MagicTouch se pobrinuo i za to.
Draga Meliha mi je kao dodatak poslala maslac predivnog mirisa, koji ga je neutralizirao u roku od dvadesetak minuta.


MagicTouch se, osim proizvodnje šećernih pasti bavi i izradom raznih 100% prirodnih proizvoda pogodnih za osobe s osjetljivom kožom, ekcemima, proširenim venama ili psorijazom.
Paletu prozivoda, kao i cijene i način narudžbe možete pronaći ovdje : http://magictouch.ba/proizvodi/ ili putem fb stranice https://www.facebook.com/MagicTouchDepilacija

Ljubazna Meliha će svakako da vam ponudi razne alternative za sve potrebne okolnosti.

Pozitivno :
- Cijena, 12KM za 120 g
- Dostupne količine, 120g, 260g & 500g
- Efikasnost
- Preciznost, pri ispravnom korištenju otklanja sve dlačice na željenom području
- Miris, podjeća na karamelu
- Manje bolno nego otklanjanje voskom
- Trajnost glatkog efekta, dvije do tri sedmice
- Otklanja odumrle stanice kože tj. ima piling efekat
. Otklanja dlačice iz korijena

Negativno :
- Ostavlja crvenilo nakon korištenja. Uz kupovinu paste preporučujem kupovinu odgovarajućeg MagicTouch maslaca za tijelo, ili upotrebu gela s aloe verom, kako on posjeduje proruupalna svojstva.
- Klasični način korištenja je nezgodan ukoliko kao i ja imate tople i znojave ruke većinu vremena.
- Alternativni način korištenja zahtjeva mnogo vremena, no opravdava ga efikasnost paste

Finalna ocjena : 5 / 5

Ponovna kupovina? Svakako, iako sam malo teže savladala korištenje iste, u potpunosti sam zadovljna efektima. :)

Kakvo je vaše iskustvo s odstranjivanjem dlačica? Da li ste probali ovaj način? xx

2 comments:

  1. Divan post draga :*
    Baš bih voljela probati ovaj proizvod .
    Pogledaj moj blog i novi post o trikovima i savjetima za savršen torbu .
    Zaprati moj blog ako ti se svidi .
    Možemo biti odlične internet prijateljice !
    http://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ga i hoćeš probati uskoro, jer je doista odličan!
      Hoću! xx

      Izbriši

Sav sadržaj objavljen na ShakeThatBeauty blogu je zaštićen prema zakonu o autorskom i srodnom pravu. Pokreće Blogger.