''Lookbook 2016''

Znate onaj govor u narodu kako je studentima sve radije od samog učenja za ispite?
Eh, pa... i meni je.
Koliko god se trudila da održim kontinuitet napominjući sebi svoje zacrtane ciljeve iznova i iznova, ipak s vremena na vrijeme pokleknem. Danas, u trenutku potpune agonije radi predugog fokusiranja na plavu knjižurinu od četristo i nešto stranica, mi je sinulo kako odavno nisam pregledala fotke na svom Nikonu. A kako sam ogroman horder uspomena, možete pretpostaviti već - na njemu čuvam ni manje ni više nego 1382 slike. Pregledati ih sve je izazov kome sam dorasla. Kao da imam slobodnog vremena i na pretek...
...a ispit prekosutra.

I naiđem na par divnih fotkica koje nikad nisam podijelila sa vama.
A kako bolje otpočeti godinu na blogu nego sa throwbackom?

Zanimljivo mi je vidjeti koliko mi se sam stil promjenio od tada, no u potpunosti sam zadovoljna i onim što vidim. I tom razigranom djevojčicom koju vidim na fotkama.

Ma da ni ta djevojčica i uspomene na nju ne datiraju toliko daleko u prošlost, tek oko godinu dana, no imam osjećaj kao da sam isuviše porasla kao osoba kroz taj period.
Prošla sam, kao i svi mi, kroz tonu uspona i padova, no najbitnije što mi se moglo desiti jeste da sam izvukla lekciju iz sve i jednog. I sada gazam čvrsto po zemlji, ne dajući vjetrovima da me otpušu.

A tu djevojčicu na fotkama je i lagani povjetarac mogao otpuhati.

Narode moj, najbolji savjet kojeg vam ja mogu da dam jeste da radite na sebi. Neće niko za ručicu da vas vodi kroz život, te će većina osoba kojima dajete djeliće sebe i svog vremena da odu. Upisujte se na tečajeve, seminare, putujte, učite, govorite, bunite se, volite, ne bojte se sebe i svoga glasa. 
Investirajte u sebe! I kada to kažem, ne mislim na onu torbicu iz Deichmanna koja bi savršeno išla uz sve i jednu vašu odjevnu kombinaciju. Ma da, ovaaaj, i nju na tom putu možete da pokupite. 😉
Mislim na vrijeme koje ćete posvetiti sebi. Pustite telefone i stalne izlaske na kafu samo u cilju da vas neko primjeti. Prvo primjetite sebe. Šta znate, šta ne znate i kako možete raditi na tome. Probajte pročitati koju knjigu. Obećavam vam da ćete se zaljubiti u način na kojeg vaša mašta radi prilikom čitanja. Jeste li to već primjetili?
Načinite sami svoj mali univerzum i uživajte u njegovim čarima.

Toliko od mog motivacionog govora. Nadam se da sam vas bar, ako ništa, podstakla na razmišljanje.
Čvrsto vjerujem da možete postići apsolutno sve što naumite.💕

A sada, drumrolls please : 



































Kako vam se doimaju kombinacije iz arhive? 
Lots of love

2 comments:

  1. Wooow kombinacije su odlicne, impresionirana samm, pogotovo zadnjaa pree! :)
    Ako mozes klikni na linkove na kraju zadnjeg postaa :)
    http://beautyshapes3.blogspot.hr/2017/01/haul-banggooddresslilynastydresstwinkle.html

    OdgovoriIzbriši

Sav sadržaj objavljen na ShakeThatBeauty blogu je zaštićen prema zakonu o autorskom i srodnom pravu. Pokreće Blogger.