Revelique soft matte ruž [nijansa 40 Marilyn]

Ja, kao ogromna ljubiteljica ruževa, smatram da svaka djevojka u svom neseseru treba da ima bar jednu nijansu koja će da joj fantastično stoji. Čak i kada odjene neku kombinaciju koja i nije baš ''on point'', ruž će istu automatski sa jedne prosječne petice da podigne na osmicu.

Ponesena stresom kojeg ublažujem shopping terapijom (sud izjašnjava optuženu kao krivu), prije mjesec-dva sam otišla u obližnji CM i počela skenirati ruževe. I odabir je pao - Revelique ruž u nijansi 40, inspirisan filmskom divom Marilyn Monroe, po kojoj i nosi naziv ''Marilyn''. Osim ove nijanse, dostupne su i ''ostale dive'' - blijedo roza 10 Grace, topla breskvasta 20 Audrey, te zagasita roza 30 Marlene.


Što se Marilyn tiče, riječ je o jednoj toploj, izrazito bogatoj i jako pigmentiranoj nijansi crvene. Malo je teže opisati teksturu ruža, ali bih rekla da me lagano podsjeća na mousse. U potpunosti je matiran i dugo se zadržava na usnama.


Međutim, ta dugotrajnost ima i nedostatke. Poželjno je ovaj ruž nanijeti u što manjoj količini jer će se inače razlijevati na sve strane. Kako sam već navela, pigmentacija je i više nego jaka da osigura boju na usnama i sa malo proizvoda što je plus. No i tu postoji ''caka'' - dobro, dobro pazite da ni pod kakvim uslovima ne dodirujete usne ako ste nedavno stavili proizvod. U slučaju da se to desi, izgledaćete kao da imate gadan osip oko usana kojeg ćete se teško riješiti. Vjerujte mi, znam. Bio je to jedan nezaboravan koncert.


Kako biste bili mirni pri korištenju, obavezno obrubite usne olovkom prije nanošenja, a nakon lagano prislonite maramicu kako biste uklonili viškove. Poželjno je, za što čistiji izgled, nanijeti korektora ili pudera lagano okolo usana. Također možete probati i trik s puderom u kamenu, koji je, što se mene tiče, jedan od najboljih metoda za održavanje ruža na usnama tokom izlaska


Cijena Revelique soft matte ruža je 9,- KM. Svoj primjerak sam kupila u CM-u, ali vjerujem da ih ima i u ostalim drogerijama opremljenim Revelique stalkom.

Swatch :

Također sam uzela vremena da vam pokažem njegovu dugotrajnost. Šta više, nazvala bih to izdržljivošću, koja podsjeća više na stain nego na lipstick.


Četvrta fotografija se baš i ne ogleda u ''potezu'', već u agresivnom pokušaju odstranjivanja istog. 


24 sata nakon swatchanja je crta još uvijek blago vidljiva. 



Da privedemo recenziju kraju, evo konačnih utisaka :

Pozitivno :
- Odličan omjer cijene i kvalitete
- Jaka pigmentiranost
- Dugotrajnost
- Čvrsta i elegantno dizajnirana ambalaža
- Matiranost
- Ova nijansa optički izbjeljuje zube
- Ne isušuje usne
- Pruža ugodan osjećaj na usnama
- Neutralan miris

Negativno :
- Mali izbor nijansi
- Razmazivanje u slučaju viška proizvoda na usnama
- Više bih ga okarakterizovala kao stain nego kao lipstick

Finalna ocjena : 4/5

Ponovna kupovina : Ostatka asortimana,da. :)


Da li ste se vi susretali sa proizvodom sličnih karakteristika i kojim? Pišite mi u komentare! xx 

2 comments:

  1. Koja predivna nijansa <3 Nekako ne obraćam previše pažnju na Revelique, ne znam ni sama zašto :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni ja! Pretpostavljam da je to tako jer se baš i nešto posebno ''ne priča'' o njima. Malo znamo i o kvaliteti i o asortimanu. Nadam se da će se to u skorije vrijeme promijeniti.

      Izbriši

Sav sadržaj objavljen na ShakeThatBeauty blogu je zaštićen prema zakonu o autorskom i srodnom pravu. Pokreće Blogger.