Puzzle antibakterijski gel za umivanje lica i krema

Heeelou :)
Prije nego li napravim osvrt na ova dva proizvoda koja koristim već neko vrijeme i u čije sam se kvalitete i sama ubijedila, želim da vam se od srca izvinem jer nisam bila aktivna ovog mjeseca. Dvije intenzivnije prehlade koje su me iscrpile sasvim, kolokviji za koje se nisam na vrijeme pripremala jer ono, znate, ima vremena, te još neka dešavanja su se zadesila ovog mjeseca i kao nusprodukt, osim mog imunog sistema patio je i blog. Nadam se vašem potpunom razumijevanju. 

Nego otom-potom, vrijeme je za recenziranje. :D

Par vas je zahtijevalo recenziju Neveninog Puzzle asortimana za njegu mlade problematične kože. Kako sam i sama jedna od žrtava puberteta, ili genetike, ili loše prehrane, ili pogrešnih preparata za kosu, ili... ma ko zna koju sve teoriju na internetu nisam pročitala, također eksperimentišem s proizvodima kako bih naišla na neku soluciju koja paše mojoj koži. Da li ovaj proizvod popunjava normative, pročitat ćete dalje. 


Svi smo bar jednom opazili Puzzle asortiman. No, da li ste se ikad zapitali koje preduzeće stoji iza njega? Skromno otisnutim slovima na ambalaži, Nevena kozmetika iz Srbije je ovaj asortiman skrojila po mjerama tinejdžera s problematičnom kožom u svojim labaratorijama. Unazad 60 godina marljivo radi na tome da istakne svoje ime i mogu vam reći, zablistali su kao najsjajnija zvijezda već pri prvoj upotrebi. 


Najprije ću vam tipkati o Puzzle antibakterijskom gelu za umivanje lica.

Tekstura gela je prilično vodenkasta i ne pjeni se lako, tako da ga koristim u kombinaciji s Ebelin professional cetkom za piling lica radi efikasnijeg nanošenja. Prije nanošenja je potrebno navlažiti lice, a ako se pri nanošenju koristite i nekom vrstom četke za lice kao i ja, preporučujem da i nju navlažite. Na ambalaži je naglašeno kako je proizvod potrebno držati neko vrijeme na licu prije ispiranja. Rekla bih od 1-3 minuta, ne više. 

Što se mirisa tiče ne mogu vam riječima izraziti koliko isti odiše svježinom i čistoćom. 

Da li djeluje?
Prezadovoljna sam ovim proizvodom. Osim antibakterijskog dejstva bez zagušljivog, ili još gore - apotekarskog mirisa haha definitivno pospješuje povlačenje bubuljica. Od kad ga koristim niti jedna velika, upalna bubuljica mi se nije pojavila iako mi je koža sklona njima pogotovo pri stresom obilježenim vremenima. 
Par stvari koje sam primjetila kod ovog proizvoda, a NISU naznačene u osobinama proizvoda, jeste da vraća elasticitet i mekoću koži. Osim toga savršeno otvara porice na T-zoni. 5 minuta druženja s trakicom za mitisere nakon korištenja gela i svečano mahnite mitiserima


Prelazimo na Puzzle hidratantnu antibakterijsku kremu za lice.

Srednje je gustine i lako se razmazuje po licu. Miris joj je usklađen s mirisom gela za lice što je osobina koju, bar ja, cijenim na jednom ASORTIMANU proizvoda. Ako ih već svrstavaš pod istu kolekciju s istim osobinama, bar im uskladi mirise. A ne krema miriše na narandže, sapun na svježe skuhane makarone, a gel na Bruno Banani parfem. Kaman pipl... Ma da, realno, ne bih imala ništa protiv gela koji tako miriše. :D

Da li djeluje?
Mene je krema pri prvoj upotrebi lagano peckala, ali to nije ništa na šta nas proizvođači nisu upozorili. Nevjerovatan mi je osjećaj koji nakon ostavlja - isprva zateže lice, a zatim ga ostavlja potpuno nahranjenim i hidratiziranim. Čak bih je preporučila kao bazu curama (možda i momcima??) sa suhom kožom, s tim da sačekaju bar nekih 15 minuta dok krema ''otpusti'' prije nanošenja pudera.


U kombinaciji s gelom, moje iskustvo s Puzzle proizvodima je zapanjujuće pozitivno - rekla bih da su mi akne mnogo manje izražene, a lice čišće. 

ALI smatram da je moja dužnost da vam kažem kako one nisu u potpunosti nestale, ma da smatram da je u prirodi mog tena da ima nepravilnosti. 
Nije to nešto što uporno trebate skrivati dragi moji. Bacite te teške pudere u košaru. Prigrlite sebe kakvi ste. Izdržite par dana bez ogledala. Svi mi imamo diskoloracije, bubuljice, podočnjake... obratite pažnju na cure koje ne nose ništa osim osmijeha, a čine se tako savršenim. Znam, zvuči kao totalni kliše kojeg možete pronaći u pola facebook statusa, ali ako vi niste zadovoljni sa sobom... pa kako očekujete da drugi budu? 

Dosta pripovjedanja za ovaj članak. Ma da se od srca nadam da ćete bar na tren sami sa sobom još jednom preći preko ovoga što sam napisala u vašim mislima. 
Embrace yourself just the way you are. <3


Da rezimiramo : 

Gel za umivanje lica 
Pozitivno : 
- Cijena (ne viša od 5KM, zavisno od prodajnog mjesta)
- Količina (75ml)
- Predivan mmmmmmmiris
- Učinkovitost : provjereno umanjuje bubuljice, pruža elasticitet koži, otvara pore

Krema za lice 
Pozitivno :
- Cijena (ne viša od 4KM, u zavisnosti od prodajnog mjesta)
- Količina (50ml)
- Mmmmmmmirissssss
- Učinkovitost : također opravdava antibakterijsko svojstvo i pospješuje nestanak akni, pruža koži hidratizaciju

Negativno, za oba proizvoda :
Apsolutno nemam niti jedne zamjerke. Sve je na svom mjestu. 
Ma da, najiskrenije, ako neko od vas iz Nevena tima slučajno čita ovo, vrijeme je za mjenjanje ambalaže. Nema ništa loše u ovoj, ali s obzirom na današnji Clerasil, Neutrogenu, Niveu i ostale jake kompanije smatram da trebate uložiti u novi dezen na proizvodima. Nešto vedro, veselo, da s radošću gledam na pakovanja na polici, a ne da ih zaturam među zadnje redove i prednost dajem nekim VJEROVATNO manje kvalitetnim proizvodima radi ambalaže. Come on, suprise me. Vjerujem da bi mnogim konzumentima, ali i potencijalnim kupcima bilo drago na tome. :)

Finalna ocjena : 10/5. Sva očekivanja i više nego premašena!

Ponovna kupovina : Nevena team, vaše godišnje zalihe u skladištu će uskoro da postanu moje hehehe
 

8 comments:

  1. Koristila sam i jedno i drugo ali dok su još bili u starom pakovanju. Gel mi je bi odličan jer je baš osvježavao kožu i ima lijep miris na čistoću i nešto zdravo. Kremica mi je u početku odgovarala da bih kasnije prestala funkcionirati i nekako mi je matirala kožu pa sam je ciljano nanosila samo na bubuljice. Moraću ponovo potražiti i probati. Ako imaš problema sa prištićima kupi se babylove cink/kamilica kremicu u dm oko 1.95KM i nanosiš je na bubuljicu direktno preko noći, meni je odlična i stvarno smanji upalu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam još uvijek zadovoljna i zaista se nadam da mi se neće dogoditi kao i kod tebe da dejstvo iznenadno prestane. Konačno sam naišla na nešto što nije agresivno koži lica...
      A što se babylove kremice tiče morat ću je kupiti. :D I prije sam se koristila kremama na bazi cinka i nisu bile loše, ma da su bile teške. Nadam se da ova neće biti. xx

      Izbriši
  2. Probaj njihov korektor za bubuljice :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Super post. Natjerala si me da razmislim o kupovini. Nikad prije nisam ni čula za ovaj brend. Gdje se mogu pronaći njihovi proizvodi? Veliki pozdrav. :* :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U bolje snadbevenim apoteka , nisu skupe , povoljne su ... otklanjaju i crvenilo

      Izbriši
  4. da li se puzzle proizvodi mogu kupiti ili naručiti web shopom u Hrvatsku

    OdgovoriIzbriši
  5. Da li se gel i krema mogu nanositi svaki dan?

    OdgovoriIzbriši

Sav sadržaj objavljen na ShakeThatBeauty blogu je zaštićen prema zakonu o autorskom i srodnom pravu. Pokreće Blogger.